De Groenvisie 2040 gaat over hoe Heerhugowaard in de toekomst groener te maken. Met het motto ‘Groen, tenzij’ wil het college komende jaren groen toevoegen, verbeteren, goed beheren en ontwerpen. Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat, zullen de ambities concrete vorm krijgen op het vlak van inrichting, onderhoud, gebruik en communicatie.

In een interactief traject zijn inwoners, professionals, raadsleden andere betrokken ambtenaren afgelopen jaar samen aan de slag gegaan om te bepalen welke plekken in Heerhugowaard groen hebben en moeten krijgen. Dat is in de Groenvisie 2040 verwoord in ambities en richtingen zoals; meer bomen planten, het vergroenen van pleinen in het centrum, meer gebruik van wilde bloemen en het losser en beweegvriendelijker inrichten van de openbare ruimte.

Wethouder Annette Valent: "In de Groenvisie leest u dat we willen dat élke Heerhugowaarder kan genieten van groen in en om de stad. Het is belangrijk om dat straks in samenspel tussen alle mensen die onze fijne leefomgeving zo waarderen ook vorm te geven. Nu in het groene Heerhugowaard, straks in het groene Dijk en Waard!"

Door locatiegericht aan groen te werken streeft de gemeente er naar dat het groen herkenbaar is en aansluit bij de behoeften en wensen van bewoners in de omgeving, maar daarbij wordt het belang van een goed ecologisch netwerk in de hele gemeente niet uit het oog verloren.
Bekeken: 1406x