De 27-jarige R.H. en de 29-jarige R.D. uit Anna Paulowna zijn schuldig verklaard aan aanranding tijdens een festival op 7 juli 2019 in Heerhugowaard. H. kreeg 100 uur werkstraf, waarvan 40 voorwaardelijk. D. kreeg 80 uur werkstraf en vier weken voorwaardelijke celstraf vanwege aanranding van twee meisjes en het hebben van een strafblad. H. zei verontwaardigd in hoger beroep te gaan. Beide stellen ze dat de 17 en 18-jarige zussen valse aangifte hebben gedaan.

Het verhaal van H. en D. is dat ze op het Waardse festival van de Radio NL Zomertoer meermalen lastig gevallen werden door de twee meiden. Ze zeurden om geld en waren vervelend. Het drietal zei dat ze "moesten oprotten", en toen deden de meiden aangifte van aanranding. H. en D. hielden vol dat ze zoiets nooit zouden doen, ze hebben zelf dochters.

Een vriend van H. en D. verklaarde dat ze elk zo'n 20 biertjes op hadden, een paar daarvan alvast voordat ze met de trein van Anna Paulowna naar Heerhugowaard gingen. Ook had ze geblowd. Maar, verklaarde hij ook, ze wisten nog heel goed wat er was gebeurd. Hij stelt eveneens dat de meiden valse aangifte deden nadat ze hen telkens lastig kwamen vallen en om geld zeurden.

Het 17-jarige meisje zou volgens een getuige ineens geroepen hebben dat de twee mannen aan haar "reet" en "kankerborsten" zaten. Later zou D. haar 18-jarige zusje hebben betast. Ook zouden D. en H. geroepen hebben dat ze wilden neuken. De zussen hadden tijdens hun aangifte kledingstukken afgestaan aan de politie en vroegen om 1.000 euro smartengeld.

Er werd geen DNA op de kleding aangetroffen. Daarnaast meende de advocaat dat de getuigenverklaring tegenstrijdigheden bevatte. Desalniettemin vond de politierechter voldoende bewezen dat D. en H. schuldig zijn en benadrukte dat aanranding "enorm veel impact" heeft. "Die meisjes voelen zich de volgende keer heel onveilig als ze naar een festival gaan", zei de rechter volgens het NHD.

 
Pin It
Bekeken: 1301x
https://ee.itk.ac.id/data/