Heerhugowaard Centraal


Ondernemers en maatschappelijke organisaties in Heerhugowaard en Langedijk hebben het door de coronacrisis nog steeds moeilijk door omzetverliezen en extra kosten. Beide colleges van B&W hebben dan ook besloten om de periode voor steunmaatregelen te verlengen van 1 juli naar 1 september.

De steun bestaat onder andere uit uitstel van betaling van leges en huur voor het gebruik van gemeentelijke gebouwen. Op verzoek van beide gemeenten schort Cocensus de invordering van belastingen voor ondernemers op tot 1 september. Voor heffingen die ná 1 september worden geïnd, zal Cocensus maatwerk bieden in overleg met ondernemers en zzp’ers.

Economiewethouders Monique Stam en Jasper Nieuwenhuizen: “We zien dat ondernemers en organisaties grote flexibiliteit en ondernemerszin tonen. We hebben daar veel respect voor. Door de lokale maatregelen te verlengen tot 1 september hopen we ondernemers en organisaties nog meer te helpen.”

De verlenging van de maatregelen komt bovenop de steun van het Rijk en provincies. Bovendien hebben de gemeenteraden van Heerhugowaard en Langedijk onlangs ingestemd met een corona-steunfonds voor ondernemers en maatschappelijke organisaties van respectievelijk 2,5 miljoen en 400.000  euro. De criteria voor de toekenning worden op 30 juni vastgesteld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl