Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli vindt de eerste grote productie in Cool plaats sinds het uitbreken van corona. Leerlingen van het Trinitas College in Heerhugowaard zien hun wens in vervulling gaan om dit schooljaar toch nog op te kunnen treden tijdens De Grote Prijs 2020. In maart werden de 22 acts die zich na de Kleine Prijs hadden geplaatst nog teleurgesteld.

Muziekleraar Joep Broerse is al jaren nauw betrokken bij de Kleine en Grote Prijs. Hij is heel erg blij dat Cool, de school en de gemeente Heerhugowaard het toch voor elkaar gekregen hebben om de Grote Prijs door te laten gaan. "Nu kunnen we de leerlingen die zo graag hun muzikale talenten laten zien toch een podium geven. Ook voor iedereen die hierbij betrokken is en de fans, de families, ben ik blij."

De Grote Prijs is dit jaar een uniek evenement met een combinatie van een klein publiek in Cool en een groot online theater. Twee voorstellingen waarbij er 100 bezoekers in de theaterzaal mogen zitten, en een livestream met een onbeperkt aantal toeschouwers.

Producent Marco Rijkhoff: "Vanaf het eerste moment was duidelijk dat we niet voor het einde van het schooljaar op een vol theater konden rekenen. De link met een online theater was snel gelegd. Maar in plaats van het simpel streamen van een reguliere voorstelling, willen we ook het theatergevoel naar de huiskamers brengen. Daarom werken we nauw samen met specialisten uit de televisiewereld."

Muziekleraar Broerse: "De leerlingen zijn erg enthousiast. Ze repeteren hard in ons muzieklokaal. Sommigen hebben hun vakantie uitgesteld om mee te kunnen doen. Iedereen mag twee fans in het publiek hebben. De rest van de 100 stoelen zal worden bezet door sponsoren en vips."

Cultuurwethouder John Does is buitengewoon verheugd dat dit belangrijke evenement door kan gaan: "Juist in deze tijd zoeken jongeren verbinding. De Grote Prijs is al bijna 30 jaar een begrip, er ontstaan duurzame vriendschappen en via De Grote Prijs heeft een flink aantal talenten de weg naar de professionele muziekwereld gevonden. Als gemeente zijn we verheugd dat dit evenement toch nog doorgang kan vinden."

Op vrijdag 3 juli strijden de 22 acts voor de Bot Waarderingsfonds Publieksprijs, de winnaar wordt door het fysieke en online publiek bepaald. De dag erna treden de acts opnieuw op en maakt de vakjury aan het einde van de avond bekend welke acts een prijs hebben gewonnen en wie er vandoor gaat met de Rabobank Grote Prijs Wisseltroffee.

De Grote Prijs verwacht een groot aantal (online) kijkers dat het jonge talent uit Heerhugowaard en omstreken komt steunen en aanmoedigen. Tickets zijn verkrijgbaar via degroteprijs.nl. Reeds gekochte kaarten voor de  voorstellingen in maart kunnen omgewisseld worden voor een online ticket
via degroteprijs.nl/registratie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl