Sinds januari wordt er op de Westtangent in Heerhugowaard een proef gehouden met een groene golf. Deze zou na een half jaar worden geëvalueerd, maar door corona heeft de gemeente waarschijnlijk nog te weinig informatie, stelt het college van B&W in antwoord op raadsvragen van D66.

De proef is ingesteld om de verkeerssituatie op de weg aan te passen, mede naar aanleiding van een dodelijk ongeval vorig jaar. D66 vroeg of de politie het onderzoek hiernaar al heeft afgerond, en of er aanleiding is om meer aanpassingen aan de weg te doen of dat er andere maatregelen nodig zijn om ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Het college stelt dat de gegevens van het ongeval nog niet bekend zijn. Een maatregel waaraan alvast gedacht wordt is het versmallen van de rijbanen en rijstroken. Niet in aantal, maar in breedte.

Op de vraag van D66 naar verlaging van CO2-uitstoot en vermindering van geluidsoverlast op de Westtangent, antwoordt het college dat deze een afgeleide zijn van de verkeersdoorstroming. Hoe beter de doorstroming, hoe lager de gemeten waarden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl