Sanisale Franchise BV, dat nu een klein kantoor heeft in een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Zandhorst zou geïnteresseerd zijn om een groot hoofdkantoor voor deze franchiseformule te vestigen in de oude Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Dat stelt althans eigenaar Payam Partovi van de voormalige Waerdse Tempel. Hij heeft daarom de gemeente Heerhugowaard verzocht om de recreatieve bestemming van het complex te wijzigen. Het college van B en W vergaderde dinsdag over dit verzoek en liet zich nog niet overtuigen.

In de oude Waerdse Tempel ziet het college van burgemeester en wethouders het liefst een invulling waar de dagrecreant van het Strand van Luna iets aan heeft. Zo verklaart Ronald Groot, woordvoerder van wethouder Valent van Ruimtelijke Ordening, de terughoudendheid van het college. Toch wordt er nog niks afgewezen, dus ook niet de eerdere voorstellen van eigenaar Partovi voor een kerkgenootschap en nu dit.

Partovi kocht het complex op een executieveiling maar wil er graag weer vanaf. Bruisende ideeën om hier zelf weer met een zakenpartner een horecaconcept te beginnen, liepen na de corona-uitbraak spaak. Partovi, een projectontwikkelaar van appartementencomplexen, zegt nu alleen gegadigden te kunnen vinden als de bestemming verandert van de voormalige poptempel.  Met de huidige bestemming is het complex moeilijk verkoopbaar.

Een betere verkoopdeal is mogelijk als er andere functies in kunnen komen. Met de gegadigde Sanisale hoopte Partovi nu het gemeentebestuur over de streep te trekken er een kantoorbestemming aan te geven. Hij stelt dat Sanisale zelfs aan de wens van het gemeentebestuur tegemoet wil komen om er de horecafaciliteit voor dagrecreanten te gaan exploiteren als een bijzaak. Het college van B&W lijkt deze week in ieder geval nog sceptisch.

Woordvoerder Groot zegt dat het college in gesprek wil blijven met de eigenaar: "We zetten graag het netwerk van de gemeente in om te kijken of er andere partijen kunnen worden gevonden die wel tegemoet komen aan de wens om op die plek dagrecreatie te hebben."

Het complex langs het Strand van Luna beleefde in 2006 een mooie start als ’Waerdse Tempel’, maar daarna kwam al snel de klad erin. Duidelijkheid over de toekomst van de voormalige trots van Heerhugowaard moet er nog dit jaar komen, aldus Ronald Groot. Sanisale was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl