Vrijdag is de Alkmaarse zangeres Sterre van Boxtel uitgeroepen tot Jong Talent 2020 door Stichting Cultuurprijs. In de Grote Kerk van Alkmaar onthulde juryvoorzitter Hans Romeyn tevens de genomineerden voor de drie andere Cultuurprijzen: voor beeldende kunst Elly Baltus, Lonneke de Groot en Dirck, voor podiumkunst Edsart Udo de Haes, Thijs Prein en Tom Trago en voor schrijfkunst Bette Adriaanse, Renske Jonkman en Hannah van Wieringen.

Hans Romeyn, tevens burgemeester van Heiloo, lichtte toe hoe de zevenkoppige vakjury te werk is gegaan en prees de deskundigheid, betrokkenheid en zorgvuldigheid van de juryleden. Zij zochten naar zijn kwaliteit, originaliteit, vakmanschap en inhoud. Daarna werden alle genomineerden voorgesteld, is Sterre van Boxtel (linksboven op de foto) uitgeroepen tot winnares van de Jong Talent Prijs en werd er geproost. Helaas konden genomineerden Tom Trago en Thijs Prein niet aanwezig zijn.

Op 13 september, 4 oktober en 22 november worden de winnaars feestelijk bekendgemaakt.

Iedere twee jaar reikt stichting Cultuurprijs regio Alkmaar prijzen uit aan een beeldend kunstenaar, een schrijver, een podiumkunstenaar en een jong talent, die zich op een bijzondere manier in hun vak onderscheiden en een relatie hebben met de regio Alkmaar. Tot 2016 gebeurde dat onder naam Rabobank Cultuurprijs. Sinds 2017 is het Victoriefonds hoofdsponsor. De Rabobank is nog wel sponsor van de Jong Talent Prijs.  Meer informatie op victoriefondscultuurprijs.nl. (foto: Erna Faust)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl