Als je veel spellen speelt op je laptop dan is het handig om een gaming laptop aan te schaffen. Deze laptops zijn gemaakt om veel op te gamen, terwijl een reguliere laptop vooral gebruikt wordt voor het internetten, het typen van teksten en het opzoeken van bestanden. Maar als je besluit om te gaan voor een gaming laptop dan wil je natuurlijk wel meteen de beste gaming laptop. Het is vervelend als je laptop niet gebruikt kan worden, zoals jij dat wil. Daarom is het goed om op een aantal zaken te letten bij het aanschaffen van een gaming laptop en te kijken welke laptops als beste uit een test komen, zodat je weet wat voor jou goede opties zijn.

Voordelen gaming laptop
Het eerste voordeel van een gaming laptop is dat ze heel krachtig zijn, waarbij je onder meer kijkt naar de processor en het RAM geheugen. Als je gebruik maakt van veeleisende software dan heb je dat ook nodig. Een ander groot voordeel van deze gaming laptops is dat ze vaak een extra groot beeldscherm hebben, zodat je je echt in het spel waant. En voor professionele toepassingen is het ook handig, omdat je zo gebruik kan maken van verschillende programma’s tegelijkertijd. Het voordeel van een laptop ten opzichte van een computer is dat je de laptop overal mee naartoe kan nemen. Het verschilt per laptop hoe lang je zonder stroom kan, maar vaak is er altijd wel een stopcontact in de buurt.

Aanschaf gaming laptop
Als je een gaming laptop wil aanschaffen dan is het goed om naar een aantal specificaties te kijken om te zien of de laptop voldoet aan jouw eisen. Een van de specificaties is de videokaart. Als je games op de hoogste kwaliteit wil spelen en ook optimaal ook kunnen genieten van Virtual Reality dan heb je een videokaart nodig, die hierin kan voorzien. Let daarnaast ook op de processor, de opslag en het geheugen. Je hebt veel opslag en werkgeheugen nodig om zware spellen te kunnen spelen en de processor bepaalt de snelheid van de laptop. Tot slot kan je ook letten op het gewicht van de laptop. Een gaming laptop is groter en zwaarder dan een gewone laptop en doe je niet zomaar in je rugzak. Ook de batterijduur is van sommige laptops beperkt. Let dus goed op de specificaties van het gewicht als je de laptop ook graag meeneemt onderweg.

Beste gaming laptop
10toptest heeft een aantal gaming laptops getest en uit deze test van 2020 heeft 10toptest een top 5 gemaakt. Op nummer 1 staat de OMEN by HP 15-ax21Onb Gaming laptop. Deze laptop heeft een Intel Core i7 processor en een intern geheugen van 8 GB. Daarnaast kan je het interne geheugen maximaliseren tot 16 GB. Verder heeft de laptop een totale opslagcapaciteit van 256GB en een 15,6 inch beeldscherm met een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Het besturingssysteem is Windows 10 en het apparaat heeft 3 usb-poorten. Ook heeft deze laptop toetsenbordverlichting, luidsprekers en een accuduur van maximaal 11 uur. Tot slot heeft deze laptop een gewicht van 2090 gram.

Als tweede getest
Op nummer 2 in de 10toptest van beste gaming laptops van 2020 staat de Asus GL753VD- GC100T Gaming laptop. De laptop is voorzien van een verlichte RGB-toetsenbord, zodat je ook in het donker kan blijven gamen en is daarnaast voorzien van een Intel Core i7-7700HQ processor voor optimale gaming-prestaties. De matte coating zorgt ervoor dat je geen reflecties op het scherm ziet en zo overal kan gamen. Verder heeft deze laptop 8 GB intern geheugen met een uitbreiding tot maximaal 16 GB, een totale opslagcapaciteit van 1128 GB en een 17,3 inch scherm. Verder is het besturingssysteem van Windows 10 en heeft het apparaat maar liefst 5 usb-poorten. Tot slot is de laptop uitgerust met een batterijcapaciteit van 48 Wh en weegt de laptop 3000 gram.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl