Groep 8 van basisschool De Vaart in Heerhugowaard was in de pen geklommen om per brief vragen te stellen aan burgemeester Bert Blase. Maandag kwam hij langs om de leerlingen te ontmoeten en persoonlijk antwoord te geven op hun vragen.

Een leerling had gevraagd hoe je burgemeester wordt en of er daarvoor een burgemeesterschool is. Blase gaf uitleg en zei onder andere dat er geen speciale school ter voorbereiding. En ander had gevraagd waarom Cobra 8 vuurwerk niet mag worden afgestoken. "Hard knalvuurwerk is heel vervelend voor ouderen en dieren", zei de burgemeester daarop.

De burgemeester had zelf ook een vraag over een onderwerp dat de gemoederen van volwassenen vooral in het najaar bezig kan houden: of Sinterklaas gewoon met Zwarte Pieten naar Heerhugowaard moet komen. "Mag ik vingers zien?". Vrijwel alle vingers gingen de lucht in.

Ter afsluiting ging de burgemeester met alle leerlingen op de foto. (foto: gemeente Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 1721x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/