Heerhugowaard Centraal


Het college van Heerhugowaard wil onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de ontwikkeling van Westpoort en De Scheg. Westpoort is het terrein waar ooit het nieuwe ziekenhuis zou komen, De Scheg is het terrein van de spoorbrug langs de N242 tot waar nu al restaurant Gewoon Lekker en het Oogcentrum Heerhugowaard zijn gevestigd.

Westpoort is eigendom van de gemeente, BPD (het voormalige Bouwfonds) is eigenaar van De Scheg. De gemeente wil dan ook nauw samenwerken met BPD om te kijken hoe ontwikkelingen op beide locaties elkaar kunnen versterken. Bij het onderzoek hiernaar wordt rekenschap gegeven aan de uitkomsten van het Woningbehoefte-onderzoek Heerhugowaard en de in ontwikkeling zijnde Retailvisie en Visie werklocaties voor Heerhugowaard en Langedijk.

Westpoort was een paar jaar geleden in beeld als locatie voor het nieuwe ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep ter vervanging van het voormalige MCA in Alkmaar. De Scheg was in beeld als kantoorlocatie met commerciële ruimten. Het nieuwe ziekenhuis is er niet gekomen en uit een onderzoek naar de behoefte aan kantoorlocaties in de regio bleek dat die behoefte er veel minder is dan gedacht.

Gemeente en BPD willen nu samen met de provincie onderzoeken wat de beste mogelijkheden zijn voor beide locaties. Daarbij is ook de bereikbaarheid van het gebied een belangrijk onderwerp. Naast de provincie worden  spoorpartijen NS en ProRail gevraagd om daarover mee te denken. Mogelijk is een tunnel een optie. Op beide locaties zal in ieder geval ook aandacht moeten zijn voor duurzaamheid, klimaatadaptie en groen. De gemeenteraad besluit later dit jaar over het benodigde voorbereidingskrediet. (foto: Bing)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl