Heerhugowaard Centraal


Burgemeester Bert Blase en de vier wethouders van Heerhugowaard gingen afgelopen week op fietstour langs verschillende ondernemers en organisaties in de gemeente om te horen hoe het hen nu vergaat. Wethouder John Does en Anette Valent bezochten het Poldermuseum en spraken met Jan van der Starre, kersverse voorzitter van de beherende Stichting Den Huygen Dijck.

Na sluiting vanwege de corona-uitbraak zaten ze bij Het Oude Gemaal Heerhugowaard niet bij de pakken neer. “We hebben gelijk een coffee-to-go geopend voor alle fietsers die hier voorbijkomen”, vertelde Jan van der Starre. Zo werd er toch nog wat geld bij elkaar gesprokkeld.

Het poldermuseum is sinds 2 juni weer open voor publiek, maar dan natuurlijk wel volgens de RIVM-voorschriften. Bezoekers worden in beperkte aantallen binnengelaten en krijgen een plattegrond met looproute. Van der Starre: "Rondleidingen met 20 personen doen we niet meer, dat is gewoon niet mogelijk in de ruimte". Muzikale optredens in het museum lijken er dit seizoen ook niet meer te komen. Maximaal vijftien personen publiek is te weinig.

Zo weinig mensen op bezoek zal ook het gemis aan inkomsten verder doen oplopen. Het aantal van 4.000 bezoekers in 2019 zal nu zeker niet gehaald worden, maar ondertussen zijn er wel nog de vaste lasten. "We zitten in een lastige periode en hopen met steun van het bedrijfsleven en gulle giften van particulieren ons financiële plaatje op orde te kunnen brengen". Ook het gemeentefonds voor cultuur kan wat verlichting bieden.

De coronacrisis zorgde volgens Van der Starre wel voor ideeën voor de toekomst. Hij wethouders Does en Valent daarvoor huiswerk mee. Een idee dat op poldermuseumheerhugowaard.nl genoemd door gebouwbeheerder Jacob Broek is het actief bij bedrijven bedrijfsuitjes te promoten.

Een aantal andere stops van de collegeleden waren restaurant Wonders en het Alliums in het Altongebied.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl