Heerhugowaard Centraal


Gemeente Heerhugowaard heeft weer verslag gedaan van een aantal bezoekjes die burgemeester en wethouders brachten tijdens hun College Fietstour. Deze keer kwamen Cool, MyHealthClub, Stammis Horeca Verhuur, Wijkcentrum De Horst, Hugo Boys en Hugo Girls aan bod.

De coronacrisis trof Cool kunst en cultuur frontaal. Toen werd aangekondigd dat culturele centra weer beperkt open mochten, staken ze daar direct de handen uit de mouwen om voorstellingen zo goed en leuk mogelijk te organiseren voor hun bezoekers. "We hebben een nieuwe tribune gebouwd, zodat we maximale zaalbezetting hebben", vertelt Esther De Koning aan wethouders John Does en Annette Valent, terwijl ze trots de sfeervolle zaal laat zien. Verder is er veel contact tussen de gemeente en Cool. "Daar zijn we heel blij mee."

Ook MyHealthClub zat in een lockdown. Op 1 juli mochten de fitnessclub weer open en daar werd direct gretig gebruik van gemaakt. "Het was een gekkenhuis! Maar het ging goed", kregen Does en Valent daar te horen. Bij het fitnesscentrum doen ze er alles aan om de coronamaatregelen in goede banen te leiden: van stickers op de grond tot sporten op reservering. En er wordt continu gereinigd.

Wethouders Bert Fintelman en Monique Stam gingen langs bij Stammis Horeca Verhuur. Arjan Groen vertelde: "Op 12 maart is alles ingestort. Je gaat nadenken wat je met je materiaal kunt doen binnen de 1,5 meter regelgeving, maar dat is weinig". De omzet kelderde met krap 90 procent en de versoepeling van maatregelen op 1 juli is te beperkt om echt verschil te maken. Toch heeft Stammis wel een aantal leuke klussen gehad, is te zien op Facebook, zoals de bijzondere levering van 500 heesters aan locaties van woonzorggroep Samen.

Stam en Fintelman gingen ook langs bij Wijkcentrum De Horst. Caroline had er een tijdje weinig te doen, maar nu is er elke donderdag een activiteitendag voor ouderen. En dat wordt ontzettend gewaardeerd, vertelde ze wethouders Monique Stam en Bert Fintelman. Verder wordt er voor gewerkt met tijdsslots van 1,5 uur, dus nog eventjes geen vrije inloop.

Carolien maakt zich zorgen om de thuiszorg. "Daar is te weinig kennis van corona. Ik zie zorgmedewerkers onzorgvuldig met mondkapjes omgaan". Ook wachten volgens haar veel ouderen lang op hulp uit bijvoorbeeld de Wmo en valt dit niet op omdat wachtlijsten  niet goed worden bijgehouden. "Dan lijkt het alsof deze zijn opgelost."

Bij Hugo Boys en Hugo Girls, de voetbal- en handbalclubs in De Noord, zijn de leden sinds 19 mei weer actief op de velden. "Een hoop geregel, maar we hebben met alle sportverenigingen in Heerhugowaard de handen ineen geslagen en helpen elkaar. We kijken uit naar het nieuwe seizoen". Inmiddels zijn de regels versoepeld. En sinds vorige week kan Hugo Boys uitkijken naar een voetbaltoernooi waar ook écht iets op het spel staat. Toen werd bekend dat de Waard-Cup gewoon door zal gaan bij het 45-jarige WMC.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl