In Langedijk en Heerhugowaard krijgen jongeren tussen 12 en 18 jaar de komende weken de mogelijkheid om activiteiten voor zichzelf en voor andere jongeren te organiseren. Zij krijgen hierbij hulp van jongerencultuurverbinder Jasmijn van Vliet. Beide gemeenten willen jongeren die vanwege corona niet op vakantie kunnen een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding bieden.

Marcel Reijven, wethouder Jeugd in de gemeente Langedijk is enthousiast over dit initiatief: "Naast een mooie tijdsbesteding, is dit een hele goede manier om jongeren actief te betrekken bij de organisatie van activiteiten en om ze zo te helpen in hun ontwikkeling. En ze ervaren zo zelf de waarde van vrijwilligerswerk."

John Does, wethouder in Heerhugowaard sluit zich hierbij aan: "Meedoen is belangrijk en iedereen moet die kans krijgen. Al deze activiteiten zijn voor alle jongeren in Langedijk en Heerhugowaard. Een mooie manier om elkaar ook beter te leren kennen."

Onder de activiteiten die georganiseerd worden is een voetbaltoernooi. In een workshop wordt uitgelegd waaraan een goede scheids- en grensrechter moeten voldoen. Iets anders is het opknappen en inrichten van De Huiskamer in Langedijk. In drie workshops worden de organiserende jongeren geschoold in interieurdesign, meubelmaken en graffitikunst.

Op de skatebaan in het park achter Middenwaard vindt een skate- en steptoernooi plaats. In een rapworkshop krijgen jongeren ondersteuning bij het schrijven en opnemen van hun eigen rap. Dit is in Het Kompleks. In De Huiskamer leren jongeren zowel de technische kant als het presenteren van een Podcast.

Als afsluiting is er een spannend kat- en muisspel met de politie Γ  la Hunters. Dit is nog in overleg met de politie. Een ervaringsdeskundige komt vertellen over drugshandel en criminaliteit en hoe je uit de criminele scene kan blijven. Tenslotte wordt er nog een compilatievideo getoond die door jongeren gedurende de weken is opgenomen.

De activiteiten staan gepland van donderdag 23 juli tot en met zaterdag 8 augustus. Jongeren die willen helpen organiseren kunnen zich aanmelden bij Jasmijn van Vliet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als tegenprestatie krijgen zij een waardebon van 50 euro te besteden bij lokale ondernemers. Wie wil meedoen aan activiteiten kunnen zich melden via facebook.com/huiskamer.langedijk en facebook.com/METWelzijnHeerhugowaard.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl