Heerhugowaard Centraal


Tientallen jongeren uit Langedijk en Heerhugowaard verzamelden zich donderdag bij de Waardse WMC voor een gezellig voetbaltoernooi, met als opwarmertje een clinic. Alles georganiseerd voor én door jongeren, met een beetje hulp van de jongerenwerkorganisaties uit beide gemeenten. "Een mooie opkomst", vindt wethouder jeugd John Does, die samen met zijn Langedijker evenknie Marcel Reijven een kijkje kwam nemen.

In het kader van 'Jeugd aan Zet' worden jongeren uitgedaagd om zelf activiteiten voor elkaar op te zetten. Dat heeft in Heerhugowaard en Langedijk vruchten afgeworpen. Marcel Reijven: "En zo door de zomer heen worden er heel veel activiteiten georganiseerd voor en door jongeren. Ik vind het gewoon ontzettend leuk een aansprekend". Does vult aan: "Er zijn nog hele leuke dingen te doen, die worden ook door jongeren georganiseerd. Bijvoorbeeld een graffiti workshop of een podcast workshop."

De 19-jarige Fleur is via Huiskamer Langedijk aangesloten bij het Jeugd aan Zet. "Ik heb onder andere geholpen met flyers maken. En nu ben ik bij het voetbaltoernooi en daar kom ik ook helpen. Dat vind ik ook heel erg leuk."

Beide wethouders roept de jeugd in hun gemeenten op om de activiteiten tot een succes te maken. Reijven: "Ik hoop en daag de jongeren uit om zelf te komen en mee te doen". Does vult aan: "Als je nou zin hebt om de komende dagen andere dingen te doen dan thuis zijn, houd dan de social media kanalen van Jongerenwerk in de gaten!”

Aanmelden voor activiteiten of vrijwilligerswerk kan via MET Welzijn Heerhugowaard en Huiskamer Langedijk. Neem ook een kijkje op facebook.com/METWelzijnHeerhugowaard/ en facebook.com/huiskamer.langedijk

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl