Heerhugowaard Centraal


Sebastiaan Bonte is sinds zaterdag de nummer zes in de geschiedenis van het Nederlandse discuswerpen voor jongens onder 18 jaar. In Leiden wierp de Hera-atleet zijn 1,5kg zware discus naar een afstand van 57,52m. Op de seizoensranglijst staat hij nu 7 meter voor op de nummer twee en liefst 14 meter op de nummer drie.

Sebastiaan nam ook deel aan het kogelstoten, maar na een eerste poging van 15,21m, ruim onder zijn record, hield hij het voor gezien. De afstand was ruim voldoende om de werptweekamp te winnen. De telg van werpgoeroe Hans Arnhard focust zich sinds polsklachten vooral op het discuswerpen, waarvoor hij sowieso meer talent heeft. Volgens Arnhard kan hij 59m gooien. Daarmee zou in de Top 3 allertijden komen, tussen atleten die eenmaal volwassen goed presteerden op WK's, EK's en Olympische Spelen.

In Heerenveen liep clubgenoot Jeff Tesselaar zijn eerste 400m horden van dit jaar. De 17-jarige Heraan verbeterde zijn record licht naar 55,61s, ondanks het slechte weer en gebrek aan tegenstanders om zich aan op te trekken. Bovendien is zijn nieuwe race-indeling nog niet ingebakken. Op de eerste helft doet hij nu een pas minder tussen de horden, en moet dan ook afwisselend links- en rechtsbenig afzetten.

Jeff's enige tegenstander kon volgen en uiteindelijk de zege pakken, en toonde zich zo een nieuwe, geduchte concurrent. Naar verluidt kiest hij echter andere onderdelen voor het NK Atletiek U18. Na de 400mH nam Jeff nog deel aan het hoogspringen. Ondanks vermoeide benen sprong hij nog 1,76m. (archieffoto: Sjoerd de Roos)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl