Heerhugowaard Centraal


Maandag is de nieuwe aangepaste noodverordening voor de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord inwerking getreden. De belangrijkste punten hebben betrekking op studenten(sport)verenigingen, scholen, de horeca en recreatieve instellingen. Na de persconferentie van het kabinet had de Alkmaarse vereniging Omnivas al aangekondigd dat er helemaal geen activiteiten zullen plaatsvinden, ook niet online.

In principe mogen studentenverenigingen en onderwijsinstellingen geen activiteiten organiseren ter werving of introductie van studenten op het mbo, hbo en wo. Het is wel mogelijk om bij regiovoorzitter Piet Bruinooge dispensatie aan te vragen voor kleinschalige. alcoholvrije activiteiten die niet plaatsvinden tussen 22:00 en 06:00 uur.

De horeca moet blijven werken met reserveringen, gezondheidschecks en het toewijzen van plaatsen en daarbij komt nu dat zij contactgegevens moeten vastleggen. Zo kan GGD Hollands Noorden, wanneer nodig, contactonderzoek uitvoeren.

Recreatieve instellingen, waaronder horeca en pretparken, moeten dicht als wordt geconstateerd dat zij de bon zijn van meerdere besmettingen. De sluiting duurt maximaal 14 dagen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl