Heerhugowaard Centraal


Tijdens deze hete dagen wordt veel meer drinkwater gebruikt. Tot het weekend lag het verbruik 40 procent hoger dan normaal, ondanks dat de Provincie een paar weken geleden al had opgeroepen om zuinig te zijn, met name tijdens piekuren. PWN waarschuwde nog maar eens en zag tijdens het weekend enig resultaat, maar het waterbedrijf blijft alert op verlies van waterdruk.

Het meeste water gaat er doorheen bij het sproeien van de tuin en het vullen van zwembaden. PWN verzocht om dit niet te doen zo lang de hitte aanhoudt, om de auto even niet te wassen en om niet te badderen maar kort te douchen. En dan was er nog het verzoek om het piekuren waar mogelijk te mijden. Die liggen tussen 06:00 en 09:00 uur en van 18:00 tot 20:00 uur.

Het is zweten geblazen dus PWN riep ook op om voldoende te drinken tegen uitdroging, en om ervoor te waken dat anderen dat ook doen. Met name kinderen en ouderen denken hier soms te weinig aan. Dieren moet ook voldoende te drinken krijgen. (foto: Pixabay / Semevent)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl