Heerhugowaard Centraal


Het KNMI waarschuwt dat het zondagavond flink kan gaan spoken. Er wordt onweer, hagel en harde wind verwacht. Twee uur lang gold code oranje. Voor de provincie Noord-Holland werd de waarschuwing rond 22:30 uur weer verlaagd van code oranje naar code geel. Dat wil zeggen dat er kans is op gevaarlijk weer.

Code oranje betekent: 'wees voorbereid. De kans op extreem weer is 60 procent of meer'. In Noord-Holland kunnen onweersbuien ontstaan, lokaal met zware windstoten rond 75 km/u en lokaal met hagel (2-4 cm) en mogelijk veel neerslag in korte tijd. De impact ervan kan groot zijn en er is kans op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn.

Code geel betekent: 'wees alert. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer'. Er kunnen onweersbuien overtrekken, met mogelijk hagel en windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur. De impact ervan kan groot zijn en er is kans op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. "Code geel is voor weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is", aldus het KNMI.

Voor de actuele waarschuwing van het KNMI voor Noord-Holland: klik hier.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl