Heerhugowaard Centraal


Zaterdagavond was de kick-off van de Waard Cup bij WMC op De Vork. Het was vanwege corona nog maar de vraag of deze jaarlijkse traditie door kon gaan, maar het was WMC gelukt op een corona-proof toernooi op te zetten. De gastclub wil graag boegbeeld zijn wat betreft het houden van wedstrijden in deze corona-tijd. Wel moest WMC met 0-3 zijn meerdere erkennen in het zaterdagteam van SVW '27. Het zondagteam van SVW '27 speelde 2-2 gelijk tegen Reiger Boys.

Om de Waard Cup toch door te kunnen laten gaan had WMC maatregelen genomen als registratie bij binnenkomst, markeringen voor looprichtingen en afzettingen. Daarnaast waren er in de laatste week voor de aftrap nog een twee nieuwigheden ingevoerd: met SVW ’27 Zaterdag erbij komt het aantal teams op zes, en wordt gespeeld in twee poules van drie. En er is een damestoernooi met WMC, KSV en het Alkmaarse Jong Holland.

Mede dankzij het mooie weer werd het maximaal aantal toegestane toeschouwers van 250 benaderd. Zij zagen in de eerste helft van beide wedstrijden geen doelpunten, maar daarna werd dit ruimschoots goedgemaakt. Reiger Boys en SVW '27 Zondag scoorden om en om twee keer voor een 2-2 uitslag. WMC hield stand tot 20 minuten voor het eind, maar daarna wist SWV '27 Zaterdag drie keer doel te treffen.

Dinsdag worden vanaf 18:30 uur drie partijen gespeeld: de thuisclub neemt het op tegen KSV en Reiger Boys komt tegenover Hugo Boys op het veld. En dan is er de eerste damespartij WMC - Jong Holland.

Alles over het toernooi op waardcup.nl. (foto: Facebook / Waard Cup)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl