Heerhugowaard Centraal


Piet Bruinooge stopt per 1 oktober als burgemeester van Alkmaar. Dit laat hij weten in een brief. Dat betekent automatisch dat hij ook af zal treden als voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Het besluit overvalt velen, Bruinooge zou gewoon tot september 2021 doorgaan.

Bruinooge schrijft te hebben geworsteld met zijn keuze en met pijn in het hart te gaan stoppen. In de afgelopen 14 jaar ben ik vergroeid met onze gemeente en zijn mijn echtgenote en ik veel van Alkmaar gaan houden. Wij hebben hier bijna 14 jaar fijn gewoond, gewerkt en geleefd. Ik zal Alkmaar missen". Bruinooge gaat met zijn vrouw terug naar Zeeland.

Bruinooge begon 44 jaar terug met werken en de laatste 24 jaar was hij daarvan fulltime wethouder of burgemeester. Als burgemeester van de grootste gemeente in Noord-Holland Noord werd hij ook automatisch voorzitter van de Veiligheidsregio. De laatste jaren heeft hij als "zeer intensief" ervaren en het werk valt hem ook steeds zwaarder, onder andere vanwege gezondheidsaspecten.

Vooral de laatste maanden waren pittig. Het coronavirus zorgde ervoor dat Bruinooge in beide rollen maandenlang in hoogste staat van paraatheid stond. Ook toen de piek voorbij was, bleef Bruinooge zich zorgen maken. Het virus was en is nog niet overwonnen. Zo heeft hij ook wakker gelegen over de storm van kritiek die hij over zich heen kreeg toen erehagen werden verboden.

Toch is hij trots op de organisatie en de bijdrage die hij heeft kunnen leveren aan de opbouw van de organisatie, "een Veiligheidsregio die met name de laatste maanden tijdens de corona-crisis haar kwaliteiten nogmaals heeft bewezen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl