00:00
55
00:00


Het is een gedwongen unicum: de Alkmaarse zomerkermis is dit jaar niet in de binnenstad zoals de afgelopen honderd jaar ongeveer het geval was, maar op het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Kermisondernemers zijn blij dat ze hun attracties überhaupt weer kunnen opbouwen, maar ook huiverig. "Ik hoop dat we het net zo gezellig kunnen maken en bezoekers ons vinden." Dat zeggen meerdere exploitanten tegen mediapartner NH Nieuws.

De kermisattracties staan opgesteld langs het ovale pad van asfalt op het terrein, met in het midden de woonwagens. De kermis begint aanstaande vrijdag om 13.00 uur en duurt tot 30 augustus. Er zal geen afsluitende vuurwerkshow zijn, omdat grote groepen mensen nog steeds niet bij elkaar mogen komen.

"Verder wordt er gedurende de kermis een looproute gehanteerd en is er een maximum aantal bezoekers ingesteld", vertelt Bruno Douma van bureau De Kermisgids. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar uit gezinnen die minder te besteden hebben, liggen zes gratis kermismunten klaar, laat de gemeente weten. Waar je die kan ophalen, lees je hier.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl