Heerhugowaard Centraal


Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben maandag in een persconferentie nieuwe coronamaatregelen afgekondigd, die dinsdag meteen in zijn gegaan. De belangrijkste aanpassing is dat huishoudens hooguit zes mensen tegelijk thuis mogen ontvangen. Dit geldt zowel voor de woning als de tuin, maar gasten onder 13 jaar oud worden niet meegerekend.

Daarnaast dienen reizigers uit gebieden met recent veel besmettingen tien dagen thuis te blijven. Bovendien dringt het kabinet erop aan dat zij zich laten testen.

De reden voor de 'bezoekersregeling' is de flinke toename van het aantal positieve coronatests en de bevinding dat besmetting met name in huiselijke kring plaatsvindt. Ook wordt verzocht om gasten vooraf te vragen of ze geen koorts of verkoudheid hebben. Wie toch meer mensen wil uitnodigen wordt aangeraden een grote(re) ruimte te zoeken. Daarbij geldt dan wel dat een gezondheidscheck nodig is, iedereen een vaste zitplaats heeft en dat de gasten bij eventueel contactonderzoek te achterhalen zijn.

Verder raadt het kabinet aan om nog altijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, drukke plekken te mijden, thuis te blijven bij symptomen, zoveel mogelijk thuis te werken en de hygiëne te handhaven.

Mensen met vragen over het virus kunnen bellen naar 0800-1351 of vanuit het buitenland  naar +31 20 2051351 (08:00 tot 20:00 uur).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl