De 42-jarige Jan J. krijgt 160 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf voor het runnen van een professionele hennepkwekerij aan de Marconistraat in Heerhugowaard. Daarbij tapte hij illegaal stroom af. Dit meldt het NHD. Bij voltijd werken is J. er dus met een maandje vanaf. Opmerkelijk is dat hij in Spanje een paar jaar heeft vastgezeten vanwege hennepteelt.

Op 21 november 2019 controleerde de politie een loods aan de Marconistraat, naar aanleiding van meldingen over water onder de toegangsdeur door, beslagen ramen en een hennepgeur. Binnen troffen de agenten een vrachtwagentrailer met daarin een professionele hennepplantage. Er werden 112 planten geruimd, bij elkaar wogen ze 17 kilo.

Na zijn Spaanse avontuur zat Jan J. in de schulden en besloot weer de hennepteelt in te gaan. Hij huurde de loods, kocht de vrachtwagentrailer, liet stroomvoorziening buiten de elektriciteitsmeter aanleggen en schakelde hulp in. Naast J. werden drie anderen opgepakt. Een toppenknipster kreeg al 24 uur werkstraf.
Bekeken: 1331x