IW Heerhugowaard is een van zeven opleidingsbedrijven in Nederland die zaterdag 29 augustus meedoet aan een open dag voor mensen met interesse in een mbo-opleiding installatietechniek met veel praktijkwerk. Zij-instromers zijn ook van harte welkom en de bijbehorende wervingscampagne richt zich ook op handige meiden.

Voor corona was er een tekort aan installateurs en ook in de toekomst is er meer dan voldoende werk in deze sector. "De installatiebranche heeft de toekomst”, zegt Erik Hans Boek van ontwikkelingsfonds Wij Techniek. "Ontwikkelingen als de energietransitie, het verduurzamen van woningen en de opmars van online connectiviteit, ‘the internet of things’ (IoT) maken dat er de komende decennia meer werk is dan we met de huidige hoeveelheid installatieprofessionals aankunnen."

"Het is een veelzijdige sector waarin veel ruimte is voor zelfontplooiing, maar gevoel voor techniek is wel een randvoorwaarde", aldus Peter van Winssen, directeur van Goflex Young Professionals. “Tijdens de open dag krijgen bezoekers daarom gelegenheid om kennis te maken met gereedschappen en materialen. Luisteren, kijken, maar zéker ook zelf dingen doen en maken dus. Beleving staat centraal tijdens de open dag."

IW Nederland en Goflex leiden beroepskrachten op via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Leerlingen gaan het grootste deel van de week aan het werk bij één van de leerbedrijven. Theorie wordt gegeven op het ROC en praktijktraining krijgen ze op de eigen praktijkcentra.

De open dag duurt van 10:00 tot 14:00 uur. Het adres van IW Heerhugowaard is W.M. Dudokweg 66, waar ook ESPEQ is gevestigd. De open dag is volgens de coronamaatregelen opgezet. Meer info op wij-techniek.nl.
Pin It
Bekeken: 1601x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/