Heerhugowaard Centraal


Gemeenten kunnen gratis hulp krijgen van de provincie Noord-Holland om de verkeerslichten op kruisingen in de bebouwde kom beter af te stellen voor fietsers. Aanpassingen aan verkeerslichten vindt de provincie nodig omdat het in dit coronatijdperk niet altijd mogelijk is om voldoende afstand te bewaren als voetgangers of fietsers staan te wachten bij een verkeerslicht.

Begin mei nam de provincie maatregelen om op drukke kruispunten verkeerslichten langer en vaker op groen te zetten voor fietsers en voetgangers. Hierdoor staan het autoverkeer en het openbaar vervoer iets langer te wachten. Behalve in Egmond aan den Hoef is dat in de regio Alkmaar verder alleen nog maar gedaan bij op- en afritten van de N242 bij de Bestevaerstraat in Alkmaar en in Egmond aan den Hoef op de kruising met de Provincialeweg N512.

De maatregelen zijn genomen met het oog op de heropening van de scholen. Omdat veel scholen binnen de bebouwde kom staan en mogelijke risico’s ook bij gemeentelijke verkeerslichten kunnen optreden, ondersteunt de provincie Noord-Holland gemeenten bij het nemen van maatregelen voor hun verkeerslichten. De Fietsersbond Bergen e.o. typeerde een gemeentelijke kruising in Egmond aan den Hoef onlangs als problematisch.

De provincie Noord-Holland heeft de afgelopen maanden een coronadashboard ontwikkeld. In het dashboard staat informatie over de gemiddelde wachttijd bij een provinciaal verkeerslicht en een ‘druktemeter’ die aangeeft waar grote groepen fietsers oversteken op een kruispunt met verkeerslichten. Zo wil de provincie fietsers in staat stellen om goed voorbereid op reis te gaan en drukke plekken te vermijden.

Fietsers of voetgangers die verbeterpunten zien voor kruispunten waar het moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden bij een verkeerslicht, kunnen dit melden via het servicepunt van de provincie: 0800-0200 600 (gratis) of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl