Heerhugowaard Centraal


Gemeente Heerhugowaard verbiedt per 1 september verhuur van de woonboerderij aan de Middenweg 21. De gemeente geeft hiermee gehoor aan meerdere klachten over (veel) overlast. Bovendien is verhuur in strijd met de het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. Mocht de eigenaar het verbod negeren, kost hem dat volgens het NHD 15.000 euro.

De boerderij staat te koop en de eigenaar verhuurt de woning voor zolang dat nog duurt aan een derde. Vooral in het weekend van 7 augustus zou het erg geweest zijn. Via klacht.nl kreeg touroperator Belvilla melding van "extreme geluidsoverlast" door een twaalfkoppige groep. De melder vindt het schandelijk dat de woning, midden in een woonwijk, wordt verhuurd. Ook hekelt de melder de foto's, die de indruk zouden geven dat er in omgeving geen huizen staan. "We eisen dat hier zo snel mogelijk een einde aan gemaakt wordt."

Een achterbuurman beaamt de overlast. Het begon op 17 juli met feestvierende jongeren, die hem twee nachten uit zijn slaap hielden. Ramen open voor wat koelere lucht was uit den boze. Toen dacht hij nog dat het wellicht bekenden van de eigenaar waren, maar het weekend erna streek een  groep jongeren uit Twente neer. Toen deze voor overlast zorgden heeft hij de politie gebeld. Al kwamen ze hun excuses aanbieden, de woning had niet eens aan hen verhuurd had mogen worden; ze waren allen minderjarig.

De groep Amsterdammers daarna was het ergste. Dat waren muzikanten die dachten dat ze de ruimte hadden. De achterbuurman belde de politie negen keer. Zijn klachten, samen met die van andere gedupeerden, werden door de gemeente serieus genomen. De eigenaar heeft volgens het NHD inmiddels te kennen gegeven zijn woning uiterlijk eind deze maand niet meer te (laten) verhuren.

Belvilla heeft de website inmiddels daarop aangepast. Het is na vrijdag de 28e gedaan. Het is niet duidelijk of de eigenaar wist dat zijn woning voor recreatief gebruik werd onderverhuurd. (screenshot: belvilla.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl