Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Aannemer Kevin Uitermark van de Dirkzwager Groep heeft een korte nacht achter de rug. Dinsdagavond stortte zijn steiger bij een bedrijfspand aan de Jan Duikerweg in Heerhugowaard in. "Ik schrok me kapot toen ik gisteren werd gebeld. De steiger hoort hier bestand tegen te zijn", zegt hij tegenover mediapartner NH Nieuws. "Maar door de windstoten en de continue klappen hebben de ankers het toch begeven."

De grond ligt bezaaid met verbogen steigerstangen en wat er nog aan steiger aan de gevel hangt, bungelt er verloren bij. De schade is volgens de Uitermark groot. Hoe groot, hangt ook af eventuele schade aan de gevel. "Ik schat de schade tussen de 20.000 en 30.000 euro. Maar dat kan ik pas beoordelen als de steiger weg is en ik kan bekijken hoe de gevel eronderuit komt. Het is balen, maar het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen."

In verband met veiligheid heeft de brandweer het gebied rondom de steiger afgezet. De hoop is dat de steiger 's middags kan worden gedemonteerd. "We hopen dat de wind vanmiddag gaat liggen. De kraan en de mensen van de steigerbouw staan stand-by en dan gaan we bekijken hoe we hem heel rustig naar beneden kunnen laten zakken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl