Heerhugowaard Centraal


Jessica Schilder is zaterdag Nederlands kampioene kogelstoten geworden. Met slechts vier deelneemsters was de opkomst in Utrecht slecht, maar de top drie was van de partij en maakte er een spannende wedstrijd van. Na al zeker te zijn van de titel, plaatste de Hera-atlete de kers op de taart met een persoonlijk record van 18,27m. Clubgenote Robin Post nam deel aan het kogelslingeren en ging ook met een record naar huis. Met 48,61m werd ze achtste.

De 21-jaar jonge Jessica leidde met 18,14m de ranglijst, maar de jaar jongere Jorinde van Klinken maakt een sterke overstap naar de draaitechniek en kon wel eens verrassen. En de 30-jarige Melissa Boekelman was niet echt in vorm, maar de veelvoudig kampioene moet nooit worden onderschat. Jessica startte met 17,09m en kwam in poging twee tot 17,85m. Jorinde naderde vervolgens met 17,61m en 17,72m. In de vijfde ronde stootte Melissa 17,47m, om het nog maar eens spannender te maken. In de laatste ronde kwam de titelverdedigster tot 17,50m en Jorinde stootte ongeldig. Met de spanning eraf, haalde Jessica nog uit naar 18,27m.

Vanwege corona is er nauwelijks publiek bij het NK, dus werd de prijsuitreiking in een tent gehouden. Ieder mocht zijn eigen medaille omhangen na een interview. De dames hadden het erg gezellig en namen zich voor om met zijn drieën naar uitgestelde de Olympische Spelen in Tokyo te gaan, en dan in 2024 ook naar Parijs. De eis voor Tokyo is 18,50m of een plek in de top 30 van de wereldranglijst 2021.

Robin Post kan na een zware knieblessure nog amper normaal wandelen, maar draaien gaat wel. En dat deed de 21-jarige prima. Net als de meeste deelneemsters tekende ze voor een ruime verbetering van haar record. Na al 47,61m in ronde twee kwam ze in de vijfde poging tot 48,61m, goed voor de achtste plek.

En dan was er nog Franka Hoogeboom, die zich met 12,59s plaatste voor de halve finale 100m. De 35-jarige Heerhugowaardse, uitkomend voor Hollandia Hoorn, moest het daarin afleggen tegen de sprintsters die de series over mochten slaan, maar ze hield wel al haar seriegenoten achter zich. Met 12,64s werd ze veertiende. (archieffoto: Bjorn Paree)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl