Heerhugowaard Centraal


Michael van M. uit Heerhugowaard moet voor maximaal twee jaar een inrichting voor stelselmatige daders (isd) in na een bedrijfsinbraak op 4 mei in Den Helder. Dit meldt het NHD. De 36-jarige drugsverslaafde werd door de rechter ook veroordeeld voor verzet bij zijn aanhouding en mishandeling van een agent. Van M. gooide een fiets tegen de agent en dat komt hem op 200 euro smartengeld te staan.

Van M. vernielde samen met de eveneens aan cocaïne verslaafde Frans S. uit Den Helder op 4 mei een raam bij Progroen & Milieu en laadde daarna kettingzagen en heggenscharen in. De inbraak was op door politie geïnstalleerde opnameapparatuur vastgelegd.

Het is de tweede keer dat Van M. tot twee jaar isd opgelegd krijgt. De Heerhugowaarder heeft al een vijftal afkickprojecten achter de rug, maar valt telkens terug.

S. kreeg vier maanden cel. Twee maanden voorwaardelijk zijn omgezet in een 160 uur werkstraf. Wel blijven tien maanden voorwaardelijke celstraf van kracht, als stok achter de deur voor opname in een afkickhoeve in Oost-Groningen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl