Heerhugowaard Centraal


Het Waardse college van burgemeester en wethouders staat welwillend tegenover de vraag vanuit de horeca om op het Coolplein en mogelijk ook bij Centrumwaard overkapping van terrassen toe te staan. Dat blijkt uit antwoorden op raadsvragen van Senioren Dijk & Waard, gesteld naar aanleiding van de toestemming die buurgemeente Alkmaar gaf voor het overdekken van de terrassen op het Waagplein. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Vanwege corona kregen veel horecabedrijven toestemming om terrassen breder uit te stallen dan normaal. In Alkmaar is die vergunning bovendien verlengd tot het eind van de herfstvakantie. Maar daar heeft de horeca niet zoveel aan als herfstweer terrasliefhebbers weghoudt.

Het Waardse college zoekt nu uit wat er precies mogelijk is voor terrashouders aan het Coolplein en Centrumwaard. Zodra daar een beter beeld van is, worden uitbaters benaderd, zodat zij een aanvraag kunnen indienen.

Ad Molenaar van Bar Dancing Marlène in Heerhugowaard is blij met de positieve houding van het college. "Je moet wat als horecaondernemer. Het herfstweer komt eraan, dus zo'n overkapping zou het mogelijk maken om ook in de herfstperiode van het terras gebruik te maken."

Of de overkapping ook zal zorgen voor een voller terras, durft hij niet te zeggen. "Ik ben benieuwd wanneer ze mij gaan benaderen. Het gaat namelijk nog steeds slecht, we zijn nog lang niet op het oude niveau en dat zal ook echt nog wel even duren." (foto: Pexels / Oleg Magni)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl