De politie moest in de nacht van vrijdag op zaterdag extra manschappen oproepen om de orde te herstellen rond het Plein in Bergen. Politieagenten die toezicht hielden op het horecapubliek, kregen naar eigen zeggen te maken met provocerende en agressieve kroeggangers. Het zou gaan om circa twintig a dertig jongeren uit Alkmaar en omgeving die extra aandacht vroegen van de politie. Tot nog toe zijn twee aanhoudingen verricht. Meer aanhoudingen kunnen nog volgen.

Rond 01.30 uur liepen agenten door het centrum en zagen zij op het Plein een grote groep jeugd staan. Volgens de politie reed een van de jongeren met hoge snelheid op een bromfiets door het centrum. De agenten zeggen dat zij werden uitgedaagd. Het moedigde anderen aan die ook tegen de politie begonnen te schreeuwen. De agenten besloten de groep te benaderen, maar de jongeren splitsen zich op. Ze hergroepeerden zich toen de politie weer op afstand was.

Volgens de politie begonnen de jongeren daarna te provoceren en uit te schelden. Een 17-jarige Alkmaarder pakte ineens een agent vast en beledigde en bedreigde hem met de dood. Hierop werd de jongeman aangehouden terwijl hij doorging met beledigen en bedreigen.

Agenten verklaren dat de groep besloot zich met de aanhouding te bemoeien, waarop zij geweld gebruikten tegen de jongeren om hen op afstand te houden. Drie politiehonden werden ingezet om de groep uit elkaar te drijven, maar de jongeren bleven steeds terug komen in kleine groepjes. Uiteindelijk heeft de politie met meerdere eenheden het plein leeg geveegd en keerde de rust in het centrum terug. Bij het wegdrijven van de jongens werd de politie bekogeld met glaswerk. Opnieuw waren beledigingen en bedreigingen te horen.

De politie is een onderzoek gestart naar deze groep en heeft zaterdagochtend nog een 18-jarige jongeman uit Bergen aangehouden Ook hij wordt verdacht van belediging en bedreiging. De politie sluit verdere gevolgen voor andere aanwezige jongeren niet uit.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl