De gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen en Heiloo gaan dierenartsen in de regio financieel ondersteunen als ze gewonde of zieke (zwerf)dieren en verwilderde dieren behandelen. Het gaat daarbij om acute noodhulp aan dieren waarvan de eigenaar niet bekend is. Dit liet de gemeente Alkmaar vrijdagmiddag weten namens de deelnemende gemeenten.

Dierenartsen roepen al jarenlang dat zij een vergoeding nodig hebben voor noodhulp aan dieren zonder eigenaar of aan dieren waarvan de eigenaar onbekend is. De gemaakte kosten kunnen zij nu nergens verhalen.

Het bericht roept nogal wat vragen op. Niet duidelijk is of dierenartsen een vaste bijdrage per jaar krijgen voor deze noodhulp, of dat dierenartsen een vergoeding per behandeld dier tegemoet kunnen zien. Het zou een vast bedrag per behandeling kunnen zijn of een vergoeding van de werkelijke kosten. Ook is onbekend of alle dierenartsen in de deelnemende gemeenten een beroep op deze regeling kunnen doen, of dat er slechts enkele deelnemende dierenartsen zijn waar het zieke of verzwakte dier heengebracht moet worden. Het bericht meldt bovendien niet hoeveel geld elke gemeente verwacht hieraan kwijt te zijn per jaar, en of de vergoeding stopt als het budget is uitgegeven. Tevens blijft de ingangsdatum van deze regeling nog een vraagteken.

De gemeente Alkmaar kan de regeling nog niet toelichten namens de vijf regiogemeenten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl