De politie Schagen heeft een 41-jarige man uit Alkmaar aangehouden die vanuit een zilvergrijze Mercedes stationcar verkoopstalletjes langs de weg plunderde. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen de man zaterdagavond werd betrapt in Schagerbrug en het kenteken op de Mercedes werd verspreid op Facebook.

Zondagmiddag werd de Mercedes diverse keren door burgers gespot, maar hij ontsprong steeds de dans. Zondagavond dook de auto opnieuw op in 't Zand. Rond 20:30 uur wist een politieman de man in zijn vrije tijd aan te houden.

De dief sloeg eerder toe in onder meer Egmond, Warmenhuizen, Slootdorp, Heerhugowaard, Heiloo, Heemskerk en Castricum. Bij een eerdere diefstal was ook al eens een kenteken doorgegeven van de Mercedes, toen bleek de zilvergrijze stationcar voorzien van valse kentekenplaten.

In de Mercedes werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Wie één van de producten herkent die niet zijn betaald, kan contact opnemen met de politie onder vermelding van referentienummer 2020196529. Maarten van der Molen, wijkagent van de Egmonden, roept iedereen op die gedupeerd is en nog geen aangifte heeft gedaan, om dat dan alsnog te doen. De politie heeft zoveel mogelijk aangiftes nodig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl