Heerhugowaard Centraal


Door corona was de normaal gesproken semi-internationale Gouden Spike in Leiden danig gedevalueerd, maar kogelstootster Jessica Schilder stond evengoed op scherp. De 21-jarige Hera-atlete stootte meteen in de eerste poging 18,17m. In de resterende vijf pogingen ging de Nederlands kampioene nog voor haar verse record van 18,27m en de Olympische limiet van 18,50m, maar zo ver kwam het deze keer nog niet.

Ook Jessica's twee aanwezige clubgenoten presteerden goed. De 17-jarige Jeff Tesselaar sprong voor het eerst voorbij de bijzondere grens van 7 meter. In een sterke reeks was zijn beste poging 7,06m, goed voor de winst én een evenaring van het 29 jaar oude U18 clubrecord. Zijn naam komt te staan bij die van Emil Weidema en trainer Robin Korving. Op de nationale ranglijst U18 steeg Jeff naar derde plaats.

Lars Philipsen is niet altijd even gemotiveerd, maar de laatste paar maanden was de 18-jarige Heraan goed bezig en dat werd in Leiden beloond. Hij won de 800m B-race in een dik persoonlijk record van 1:57.07 min. en liet zo weer zien dat er nog veel meer in het vat zit.

Ook in Grootebroek zetten Heranen een aantal goede resultaten neer, vooral bij het hoogspringen. Anastasia Vinnitchenko verbeterde zich van 1,57m naar 1,60m en won. De 16-jarige atlete zou er op het NK Junioren U18 een week eerder vijfde mee zijn geworden, maar helaas mocht ze er met haar oude record door de strikte corona-regels niet bij zijn. Volgend jaar nieuwe kansen. De pas 13-jarige Malin Schouten verraste door haar record van 1,40m naar 1,50m te verbeteren. (foto: Bjorn Parée)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl