Heerhugowaard Centraal


Wintercircus Sijm uit Heerhugowaard gaat verder als het Noord-Hollands Wintercircus, dat maakte directeur Alex Sijm dinsdagochtend tijdens een bijeenkomst op het Strand van Luna bekend. Het was al even een 'publiek geheim' maar dinsdag was het officiële moment dat Sijm bekend maakte een stap opzij te doen en ruimte te maken voor directeur René Duursma van Duursma Events Groep.

De keuze voor dit jaar is niet toevallig, het had het twintigste seizoen van Wintercircus Sijm moeten worden. En toen kwam Corona. Het nieuwe wintercircus zal daarom pas voor het eerst te bewonderen zijn op 23 december 2021. Een overname in de circuswereld is nog net geen unicum, maar wel heel bijzonder. "Ik ben blij dat het overgaat naar een serieus bedrijf, een grote speler. Voor mij gaat het gevoel boven alles, en dit voelt goed", zo laat hij de aanwezigen weten.

Helemaal afscheid nemen van de circuswereld doet hij niet, Circus in de Zorg en Gay Circus Amsterdam blijven onder zijn vleugels. Ook wil hij met coachings- en motivatietrainingen mensen die een droom hebben helpen die, net als hij, te verwezenlijken.

De Duursma Events Groep organiseert (winter-)evenementen, kermissen, ijsbanen en een Duitse kerstmarkt. De nu 52-jarige directeur René had op zijn vijftiende al een eigen kermisattractie. Zijn bedrijf nam in 2015 eerst een failliet Circus Renz over om dat als kerstcircus een toekomst te geven, waarna nog twee circussen volgden. Tijdens de bijeenkomst tekende Duursma een samenwerkingsovereenkomst met Johan de Jong, locatiebeheerder bij het Recreatieschap Geestmerambacht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl