Inmiddels is meer bekend over de overval dinsdag op de kiosk op het Raadhuisplein in Heerhugowaard. De dader stormde rond 15:30 uur binnen en eiste, onder bedreiging van een groot mes, dat het personeel tassen vulden met zoveel mogelijk geld. Daarna rende hij met een flinke buit naar zijn fiets en ging er vandoor. Dankzij omstanders kon de overvaller zo'n anderhalve kilometer verderop werd aangehouden.

Najim werkt in een winkel tegenover de kiosk, waar zijn vrouw op dat moment aan het werk was, samen met een mede-eigenaar en een collega. "Ik werd in totale paniek door mijn vrouw opgebeld. 'Een overval! Een overval!' riep ze door de telefoon", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. Najim rende direct naar buiten, achter de dader aan. "Het was een donkere jonge man, hij sprak vloeiend Nederlands. Hij was onherkenbaar omdat hij een bril droeg en een capuchon op had."

Tijdens de achtervolging stopt de man uit het niets met rennen op zo'n twee meter afstand van Najim. "Ineens draait hij zich om met dat grote mes. Ik beval hem de tassen met geld neer te leggen en weg te gaan, maar hij zei: 'kom dichterbij en ik steek je'. Hij heeft het mes ergens weggegooid en is er op een fiets, die hij in een steegje had klaarstaan, vandoor gegaan. Ik ben hem blijven achtervolgen, maar kon hem niet meer inhalen."

Een man op een fiets die toevallig sigaretten ging halen, ging ook achter de overvaller aan. "Ik riep naar de man dat hij hem op veilige afstand achterna moest blijven fietsen en 112 moest bellen. Dat deed hij". Ook een vrouw met een auto probeerde de overvaller te achterhalen. Ze probeerde hem een paar keer van zijn fiets te rijden, maar hij wist via een steegje te ontkomen.

Lang bleef de overvaller echter niet buiten beeld. Hij is uiteindelijk bij het Cornusplantsoen aangehouden. De overvaller zit vast op het politiebureau in Alkmaar.

Een mede-eigenaar van de kiosk staat achter een rood-wit afzetlint voor de deur van zijn winkel 'na te shaken'. "De adrenaline giert nog door mijn lijf. Bizar dat dit op klaarlichte dag gebeurd. Hij kwam dreigend op ons af met dat mes en stond ineens achter de toonbank. Hij kwam puur voor het geld, dus dat hebben we hem gegeven."

De kiosk bleef de rest van de dag gesloten voor onderzoek, maar de mede-eigenaar was van plan de volgende dag gewoon weer open te gaan:  "Keep up the spirit! Dit is gelukkig de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Het was hartstikke bedrijvig vanmiddag, iedereen rende er achteraan. Stoer hè?" (foto's: Inter Visual Studio / Theo Annes)
Pin It
Bekeken: 2784x
https://ee.itk.ac.id/data/