De Kunst10daagse 2020 in Bergen is donderdag afgelast. De gemeente Bergen en de Kunst10Daagse zien onder de recente opleving van het corona-virus geen mogelijkheden om het evenement, dat van 9 tot 18 oktober zou plaatsvinden, door te laten gaan. Het besluit is genomen na overleg met de Veiligheidsregio. De afgelasting komt hard aan bij de tientallen mensen die de afgelopen weken druk waren met de voorbereidingen.

Het belangrijkste argument is dat de gemeente en de organisatie het in het licht van een stijgend aantal besmettingen niet meer verantwoord achten om het door te laten gaan. Er klonken al steeds meer twijfels of je een groot publieksevenement waar vele duizenden bezoekers op af komen moet houden in een periode van ernstige toename van het aantal besmettingen. Zelfs als iedereen goede intenties heeft om zich te houden aan de strengere maatregelen.

Toen in juni de maatregelen werden versoepeld, besloot het bestuur van K10D om het evenement alsnog door te laten gaan in aangepaste vorm. Dat besluit werd gezamenlijk met de gemeente Bergen genomen. Het K10D-2020 programma was teruggebracht naar de exposities van de 184 deelnemende kunstenaars. Centrale publieksevenementen zoals bijeenkomsten, openingen en concerten vervielen.

De tweede golf van de pandemie was aanleiding tot hernieuwd overleg tussen de gemeente en K10D in het licht van de aangescherpte noodverordening. Na advisering van de Veiligheidsregio kwamen de gemeente en de organisatie gezamenlijk tot de conclusie dat een verantwoord evenement niet mogelijk is. Dat betekent dat de gemeente geen vergunning voor het evenement afgeeft en dat de editie 2020 van de Kunst10daagse nu op de valreep wordt afgelast.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl