Heerhugowaard Centraal


Het Alkmaarse theater De Vest en Cool in Heerhugowaard hebben ontheffing gekregen van het maximum aantal bezoekers dat de rijksoverheid heeft opgelegd. De toestemming om toch meer dan 30 gasten te ontvangen is inmiddels van kracht. Binnen de Veiligheidsregio krijgen ook De Beun in Heiloo, De Kampanje in Den Helder en Schouwburg Het Park in Hoorn ontheffing. Het Alkmaarse Podium Victorie, dat ook ontheffing vroeg, valt vooralsnog buiten de boot.

De vijf theaters mogen tot 250 bezoekers ontvangen - mits tweetallen 1,5 meter afstand tot elkaar hebben - omdat ze normaal meer dan 300 zitplekken hebben, een regionaal bereik en een breed cultureel aanbod. Vanwege die  1,5m regel is De Vest begrensd op 212 plekken en Cool op 205. De theaters moeten daarnaast werken met (online) reservering, het in tijdvakken ontvangen van gasten, het toewijzen van de zitplaatsen en een gezondheidscheck.

De Vest moest de voorstelling van de Ashton Brothers op donderdag af gelasten, maar de broers mogen dus wel vrijdagavond en in het weekend het podium op.

Ad interim voorzitter van de Veiligheidsregio, de Hoornse burgemeester Nieuwenburg, beseft dat zijn besluit instellingen die buiten de boot vallen zal teleurstellen, en dat het voor de theaters die wel de ontheffing krijgen slechts een verlichting is.

De ontheffing telt, net als de strakkere bezoekersregeling, tot 19 oktober. Er wordt tussentijds gecontroleerd en aan het eind geëvalueerd. (foto: Facebook / Theater De Vest)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl