Heerhugowaard Centraal


Gemeente Heerhugowaard startte deze week met vernieuwing van de skatebaan in het Stadshart. De baan voldeed niet meer aan het veiligheidskeurmerk voor speelvoorzieningen en levert geluidsoverlast op. Maar dat stemde de bewoners van de woontorens nabij, die van de plannen hoorden tijdens een infoavond in Cool, toch niet echt tevreden. "De skaters zijn niet zozeer het probleem. Het zijn de hangjongeren die voor problemen zorgen", is te lezen in de Stadskrant.

De gemeente wil de skatebaan uit 2003 op die plek houden, maar heeft wel oor voor de klachten van met name de bewoners van de woontorens. De baan zelf zal in ieder geval geen herrie meer veroorzaken. Deze wordt van beton, dat samen met EPS (PS-hardschuim) skate-elementen één geheel vormt.

"Prima als het geluid van die skateboards op metaal er straks niet meer is", zeiden de bewoners. "Maar de overlast zit hem eigenlijk in iets heel anders. Hangjongeren, die zijn het probleem. Ze komen met scooters, maken lawaai met hun muziek en laten troep achter. Als wij er wat van zeggen krijgen we een grote mond en bellen met de politie of klagen bij de gemeente helpt niet. En het gebied is een voetgangerszone dus met een fiets of scooter mag sowieso al niet."

Wijkagent Marcel de Jong (niet actief in deze wijk) legde uit dat de politie niet altijd kan komen als er gebeld wordt. "Maar meldingen worden wel genoteerd en daar kunnen we dan later iets mee doen."

Conform de veiligheidsnormen komt er een afscheiding tussen de skatebaan en het naastgelegen voetpad (niet afgebeeld). De gemeente koos voor een lange bank van betonnen zitelementen die al in de omgeving staan. "Dat is vragen om nog meer hangjongeren", aldus de bewoners. De gemeente beloofde om via de bewonerscommissie van de wooncomplexen contact te houden over de overlast. (foto: Facebook / skatebaan Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl