Heerhugowaard Centraal


Zaterdagavond is Sam uit Heerhugowaard te zien in de halve finale van Holland's Got Talent. "Je mag zelf kiezen wie je wil zijn". Dat is de boodschap die de 12-jarige Sam Kaat probeert over te brengen met zijn moderne dans.

Tijdens de voorronden vertelde Sam openhartig over dat hij op zijn zevende, toen hij nog Mara heette, al aanvoelde dat hij transgender is. Zijn moeder voegde toe dat de buitenwereld daar wel eens erg hard over kon oordelen. "We hebben ook wel mensen die we niet meer zien, die we niet meer spreken". Moeders is trots dat Sam zijn optreden aan haar opdraagt en dat hij zo stevig in zijn schoenen staat om openhartig te zijn.

Sam wist met zijn performance Angela Groothuizen tot tranen te brengen, maar ook de andere juryleden waren geroerd. Het leverde Sam een Gouden Ticket op. Opmerkelijk genoeg vindt hij het vreselijk om zichzelf te zien dansen. Het bewijst hoe kritisch de danser, die doordeweeks elke avond bij dansschool WeEntertain te vinden is en al aardig wat prijzen heeft gewonnen, over zijn performance is. Hopelijk is dat na de halve finale niet zo.

De halve finale is te zien op RTL4 en begint om 20:00 uur. (foto: Super game nl / RTL4)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl