Afgelopen weekend heeft de politie in Noord-Holland negentien automobilisten en één bromfietser uit het verkeer gehaald vanwege rijden onder invloed van drugs. Dat gebeurde onder andere in Heerhugowaard, Ursem, Schoorl en Waarland. Het merendeel trok de aandacht van de politie vanwege hinderlijk en/of gevaarlijk rijgedrag.

De betreffende bestuurders moesten mee naar het politiebureau om door een arts bloed af te laten nemen voor onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Rijden onder invloed van drugs is een misdrijf. Een Officier van Justitie beslist het lot van de bestuurders die meer dan toegestane hoeveelheden drugs gebruikten.

In het eerste half jaar van 2020 zijn in heel Nederland meer dan 5.800 bestuurders onder invloed van drugs (soms in combinatie met alcohol) betrapt. Dat aantal is aanzienlijk hoger dan in de eerste zes maanden van 2019, toen er bijna 5.000 processen-verbaal werden opgemaakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl