Heerhugowaard Centraal


Afgelopen vaarseizoen kwam het in gemeente Heerhugowaard weer regelmatig voor dat mensen te snel voeren met hun bootjes. Dat de politie en de gemeente samen een boot kochten voor surveillance was een verbetering, maar het blijft een probleem dat boa's geen bekeuringen mogen uitschrijven. Er staat namelijk geen maximum snelheid benoemd in de Algemeen Plaatselijke Verordening. Senioren Dijk & Waard diende met de VVD-fractie een motie in om dat te veranderen.

De fracties zien dat boa's in buurgemeente Langedijk wél boetes kunnen uitschrijven. Daar staat in de APV dat het verboden is om met een vaartuig in openbaar water sneller te varen dan 6 km/uur. Ze willen dat Heerhugowaard eenzelfde verbod in de eigen APV krijgt en dat er waarschuwingsborden worden geplaatst, voordat het nieuwe vaarseizoen aanbreekt. Die past ook mooi bij het fusieproces dat de twee gemeenten doormaken. (foto: VisioPic)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl