Heerhugowaard Centraal


Gerard T. uit Heerhugowaard is schuldig verklaard aan het uiten van ernstige bedreigingen aan het adres van twee onderburen en een wijkagent en diens familie. De 60-jarige verdachte kreeg een celstraf gelijk aan zijn twee dagen voorarrest, 58 dagen voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 40 uur en een verbod op benadering van de buren die hij had bedreigd. Dit meldt het NHD. Ook moet hij smartengeld betalen: 500 euro aan de buurvrouw, 350 euro aan de buurman en 475 euro aan de wijkagent.

De aan Asperger lijdende Gerard T. bedreigde in april dit jaar een onderbuurvrouw met de dood. In augustus deed hij datzelfde bij zijn onderbuurman. Tussentijds had hij op 14 juli telefonisch contact met de bemiddelende wijkagent. De diender zou vermeend valse beschuldigingen van T.'s buurvrouw over geluidsoverlast niet goed zou hebben aangepakt.  T. uitte ernstige bedreigingen, ook richting de familie van de agent. Voor de zekerheid werd voor zijn kinderen beveiligingsmaatregelen getroffen.

T. uitte tegenover de rechtbank spijt van de bedreigingen aan het adres van de agent en diens familie, maar de bedreiging van de buurvrouw vond hij volkomen terecht, meldt het NHD. Dat was ‘conflictbeheersing door middel van afschrikking’, nadat ze hem getergd zou hebben met haar valse beschuldigingen. De rechtbank ging daar niet in mee.

Overigens diende dinsdag nog een rechtszaak over wangedrag tegenover de politie. Een vrouw uit Zwaag had op 8 september de politie gebeld omdat ze zich zorgen maakte over haar zoon, de 34-jarige dakloze Ronald van W. Hij bevond zich in haar schuur Toen agenten hem benaderden sloeg hij een agent plotseling met een schoffel in de buik, en schopte hij een andere twee keer in de borststreek.

W. had voor de zitting een fles wijn naar binnen gekieperd, maar na een uur ging de sessie toch door. Hij wilde onmiddellijk in een kliniek worden opgenomen, niet pas over drie weken zoals volgens een lopende procedure. Opgenomen werd hij direct, maar dan voor drie weken in de gevangenis, met nog drie weken voorwaardelijk. De agenten moet hij 500 en 375 euro aan smartengeld betalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl