Windturbines en zonnepanelen worden een belangrijk onderdeel van de duurzame energievoorziening. Maar wat ze precies doen hoe ze precies werken... Voor basisschoolkinderen is daarom een escaperoom gemaakt, want door te doen, leren ze het beste. Onder andere in de bovenbouw van basisscholen in Alkmaar, Broek op Langedijk en Egmond aan Zee wordt het spel nu gespeeld.

De escaperoom volgt een verhaal: Windson en Ciara zijn vast komen zitten in een windturbine op zee en hebben deze per ongeluk stilgezet. Alleen met behulp van een code van negen cijfers krijgen ze de windturbine weer aan de gang. Ze vragen om hulp via een instructiebriefje, dat ze in een fles stoppen. De leraar van de klas heeft dit briefje gevonden. Klassen moeten een reeks puzzels oplossen om de code te verkrijgen. Deze kunnen ze op de bijbehorende website invullen.

De beste drie klassen winnen een grote LEGO-windturbine. De uitslag wordt eind november bekend gemaakt.

De tweede ronde is inmiddels ook gestart. Tot 20 november kunnen scholen het spel bestellen via vanwindnaarwatt.nl en de nodigde files downloaden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl