De politie van Heerhugowaard heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige inwoner aangehouden, kort nadat hij probeerde in te breken bij een huis aan de Robijn. De man had mogelijk een handlanger, dit wordt onderzocht.

Rond 02:10 uur alarmeerden buurtbewoners de politie nadat zij wakker werden van glasgerinkel ergens buiten, uit het raam keken en een onbekende man bij een huis vlakbij zagen staan. De inbreker merkte op dat hij gezien was en besloot weg te gaan. Een andere getuige kwam toen net naar buiten, waarop de inbreker op de vlucht sloeg en uit het zicht verdween. Maar dankzij het opgegeven signalement, werd hij door toegesnelde agenten al snel op de Kwarts gespot en ingerekend.

Door getuigen werd nog een tweede man in de straat gezien die geheel in het donker gekleed was. Het is nog niet duidelijk of het om een handlanger gaat.

De laatste weken was het in Heerhugowaard regelmatig raak met woninginbraken en pogingen daartoe. Eind oktober waren er in vier dagen tijd zes meldingen. Afgelopen vrijdagnacht zijn vier inbrekers aangehouden na een inbraakpoging aan de Hyperionlaan en zondag waren er nog eens drie meldingen. Wellicht wordt met de aanhouding van de totaal vijf verdachten een stuk rustiger in Heerhugowaard.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl