Woensdagochtend raakte een fietsend meisje gewond bij een aanrijding op de Oostdijk in Heerhugowaard. Degene die haar aanreed stopte aanvankelijk, maar reed daarna toch weg. De politie liet weten op zoek te zijn naar de bestuurder van de grijze Daihatsu Terios met schade aan de rechterzijde. Donderdag heeft de doorrijder zich echter uit eigen wil gemeld op het politiebureau.

Even voor 09:15 uur fietste het meisje in zuidelijke richting en vlak voordat ze de Aris Witbrug passeerde werd ze aangereden. De bestuurder van de Daihatsu stopte, maar besloot daarna toch weg te rijden. Een andere automobilist reed achter hem aan, maar kon niet bij blijven vanwege de aanhanger achter zijn auto.

Het verlaten van een plaats ongeval zonder relevante gegevens achter te laten is strafbaar, maar kan vergeven worden als men zich binnen twaalf uur meldt bij de politie. Het is niet duidelijk wanneer de bestuurder zich heeft gemeld. Bovendien geldt die clementie niet voor betrokkenen die hadden kunnen weten dat een andere betrokkene in hulpeloze toestand verkeerde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl