Heerhugowaard Centraal


Woonwaard is gestart met de realisatie van zes rijwoningen en bouwt aansluitend een appartementencomplex aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard. Daarna volgen nog acht twee-onder-een-kapwoningen. De eerste zes woningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, en zullen eind eerste kwartaal 2021 gereed zijn.

De rijwoningen zijn nul-op-de-meter en bedoeld voor twee tot drie personen, met twee verdiepingen en een tuin. Deze nieuwe woningen passen goed bij de naastgelegen woningen van Woonwaard. Het appartementengebouw bestaat uit drie woonlagen met totaal zestien woningen en wordt gebouwd door Van Wijnen. De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 en duurt ongeveer een jaar.

Ook aan het Boterbloemerf en de Krusemanlaan wordt gebouwd in opdracht van Woonwaard, naar ontwerpen van Rietvink Architecten. De bouw aan de Krusemanlaan door Kesselaar &zn vordert snel. In de drie woongebouwen wonen vanaf begin 2021 totaal 23 cliënten van Esdégé Reigersdaal.

Aan het Boterbloemerf kunnen van de zomer 2021 bij elkaar achttien cliënten van Esdégé Reigersdaal wonen. De twee gebouwen hebben een landelijk ontwerp rond een soort boerderijerf,  passend bij de stolpboerderijen aan de dijk. Ooijevaar bouwt de woningen. Er is onder andere plaats voor een schooltuin voor de Helix. Naast de twee woongebouwen komen zorgunits en twee logeerkamers voor cliënten. De gebouwen worden verwarmd en gekoeld via een bodemwarmtesysteem en zonnepanelen.

De sociale woningen maken deel uit van de rond 1.400 die er in 2021 en 2022 zullen worden opgeleverd. Er zullen er nog meer veel woningen in de laagste twee prijscategorieën komen. Daarmee wordt gecompenseerd dat van de ongeveer 247 woningen dit jaar geen enkele in categorie 1 of 2 valt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl