Gemeente Langedijk en Heerhugowaard zijn op zoek naar slachtoffers van de 'toeslagenaffaire'. Dit terwijl in de Tweede Kamer twee weken lang verhoren onder ede aan de gang zijn over de ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst. Onder andere premier Mark Rutte en PvdA-leider Lodewijk Asscher moeten verschijnen.

Nadat in 2013 aan het licht kwam dat een groep Bulgaarse arbeidsmigranten op grote schaal fraudeerde met toeslagen en uitkeringen, greep de Belastingdienst hard in. Veel te hard ook, want als er iets niet goed bleek te zijn ingevuld bij de aanvraag, dan gebeurde dat de kindertoeslag al werd stopgezet voordat ouders konden reageren, en geen tweede kans kregen om alsnog de juiste informatie aan te leveren. Ook met de periode van terugvordering was men rigoureus, waardoor er soms tienduizenden euro's terugbetaald moest worden. Bovendien zou er op diverse wijzen onrechtmatig gehandeld zijn.

Gedupeerde ouders in Heerhugowaard en Langedijk kunnen zich melden via telefoonnummer 14072 (Alkmaar, vraag naar Halte Werk) of een bericht sturen via haltewerk.nl/contact. (foto: Pexels / Skitterphoto)
Bekeken: 1365x