Heerhugowaard Centraal


Vrijdagavond werd het politiebureau van Heerhugowaard wederom gebruikt voor een proef met een politiehelikopter. De onverlichte heli kwam boven het gebouw hangen voor de dropping van een specialistisch team, dat op kan treden bijvoorbeeld bij een terroristische dreiging of gijzeling. Deze keer was de politie zo aardig om op het dak een foto te maken om een indruk te geven van wat daarboven gaande was.

De politie heeft verontruste reacties gekregen van mensen die zich afvroegen of er wellicht in Heerhugowaard een verhoogde dreiging is, maar de politie stelt gerust: "Het hele jaar worden oefeningen gehouden. Maar op een heleboel andere plekken in Nederland. En dit keer toevallig het dak van het politiebureau Heerhugowaard."

Uit eerdere reacties van Facebook-volgers blijkt dat een aantal omwonenden behoorlijk waren geschrokken bij de eerste oefening. Er werd gevraagd of de oefening aangekondigd kan worden. "Helaas kunnen we vooraf niet melden wanneer ze komen. Dit is namelijk van veel factoren afhankelijk of het wel of niet doorgaat. Soms kan het op het laatste moment nog worden afgezegd." (foto: Twitter @POL_NHN)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl