Heerhugowaard Centraal


De programmaorganisatie RES Noord-Holland Noord zoekt jongeren die mee willen denken over het duurzaam opwekken van energie binnen de regio. Gemeenten, provincies en waterschappen stellen een gezamenlijke Regionale Energie Strategie (RES 1.0) op, met daarin locaties voor windturbines en velden met zonnepanelen. Even terug is een participatietraject opgestart. Nu is het tijd voor een Jongerentafel.

"Niet iedereen is voorstander van windturbines en zonneweides in het landschap of op het water", aldus de Noord-Hollandse Energie Regio. "Maar ze moeten er wel komen. In het landelijk klimaatakkoord staat dat we in 2030 de helft minder CO2 moeten uitstoten dan in 1990. In 2050 moet de uitstoot zelfs nul zijn. Kortom, er moeten nu keuzes gemaakt voor de toekomst. Jouw toekomst."

Aan de Jongerentafel kunnen jongeren tussen 18 en 24 jaar met elkaar een advies formuleren over geschikte locaties voor windturbines en velden of veldjes zonnepanelen. Er zijn drie digitale bijeenkomsten: dinsdag 8 december van 19:00 tot 21:00 uur, en dinsdag 15 december en dinsdag 5 januari van 18:30 tot 21:30 uur. Het uitgebrachte advies wordt meegenomen in de RES 1.0.

Meer informatie en aanmelden via energieregionhn.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl